НБУ призупинив ліцензії трьом ломбардам та 14 фінансовим компаніям

Трьом ломбардам тимчасово зупинено ліцензії на надання фінансових послуг.
НБУ призупинив ліцензії трьом ломбардам та 14 фінансовим компаніям
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національний банк України застосував до трьох ломбардів та 14 фінансових компаній заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

Зазначається, що такі рішення ухвалив на засіданні 19 серпня Комітет із питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг.

Так, трьом ломбардам тимчасово зупинено ліцензії на надання фінансових послуг, а саме на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту.

Ці ломбарди не надали інформацію на письмову вимогу Нацбанку щодо дотримання в І кварталі 2022 року вимог законодавства, які висуваються до власного капіталу.  

Читайте також:

Крім того, 14 фінансовим компаніям тимчасово зупинені всі ліцензії на надання фінансових послуг. Вони не надали інформацію на письмову вимогу НБУ щодо дотримання в І кварталі 2022 року вимог законодавства, які висуваються до власного капіталу, та обов’язкових фінансових нормативів і вимог, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами, на ринку гарантій.

Фінансові установи зобов'язані усунути порушення до 17 жовтня 2022 року. Рішення щодо застосування заходів впливу набирають чинності з 22 серпня.

Раніше ми писали, що Національний банк України застосував до АТ "Українська страхова компанія", страхової компанії "Надія" та страхової компанії "Спейр" заходи впливу у вигляді тимчасової зупинення ліцензій на здійснення страхової діяльності.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK