Уперше в історії станції: Запорізька АЕС повністю відключилася від мережі

Зауважень до роботи автоматики й систем безпеки наразі немає.
Уперше в історії станції: Запорізька АЕС повністю відключилася від мережі
Відключення повітряної лінії спричинило зміни в роботі ЗАЕС / t.me/energoatom_ua

У четвер, 25 серпня, Запорізька АЕС була повністю відключена від енергомережі вперше в історії станції. Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом" у Telegram.

Уточнюється, що через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої поруч із Запорізькою АЕС, двічі відключалась четверта лінія зв’язку ЗАЕС з енергосистемою України - ПЛ-750 кВ ЗАЕС "Дніпровська". Інші три лінії зв'язку раніше були пошкоджені під час обстрілів.

Читайте також:

"Унаслідок цього два працюючих енергоблоки станції відключилися від мережі. Таким чином дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі вперше в історії станції", - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що власні потреби АЕС в електроживленні наразі забезпечуються з енергосистеми України через лінію зв‘язку ЗАЕС - Запорізька ТЕС.

"Зауважень до роботи автоматики й систем безпеки наразі немає. Ведуться пускові операції з підключення одного з енергоблоків до мережі", - додали в "Енергоатомі".

Публікація Енергоатому в Telegram
Публікація Енергоатому в Telegram

Раніше ми писали, що російські окупанти заявили про мінування Запорізької атомної електростанції та готовність її підірвати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK