Міненерго ініціювало перевірки коректності графіків відключень електроенергії

Через значні пошкодження енергетичної інфраструктури оператори систем розподілу застосовують графіки погодинного відключення електроенергії.
Міненерго ініціювало перевірки коректності графіків відключень електроенергії
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Міністерство енергетики України доручило проінспектувати застосування графіків погодинного відключення електроенергії. Про це повідомили у відомстві.

Зазначається, що оператори систем розподілу (ОСР) застосовують графіки погодинного відключення електроенергії для стабілізації енергосистеми в разі дефіциту потужності.

Читайте також:

Міненерго, НЕК "Укренерго" спільно з ОСР та місцевими органами влади наприкінці жовтня "оптимізували графіки відключення, зробили їх більш зручними". Проте продовжуються скарги побутових споживачів та бізнесу щодо недотримання графіків.

"Ми просимо громадян із розумінням поставитися до тимчасових відключень світла, які стали наслідком безпрецедентних атак РФ на українську енергосистему. Постраждало близько 40% енергетичної інфраструктури, саме тому мусимо зменшити навантаження на енергосистему, особливо в години пік", - сказав перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко.

Читайте також:

Він додав, що водночас дуже важливо, щоб графіки відключень були складені справедливо й максимально чітко виконувалися.

За словами Власенка, тому Міненерго ініціювало перевірки коректності застосування графіків відключень, дотримання операторами систем розподілу їхніх термінів і тривалості. Перевірки проводитиме Держенергонагляд спільно з уповноваженими представниками оператора системи передачі.

Раніше ми писали, що 11 листопада в Києві застосовуються екстрені відключення світла за розпорядженням НЕК "Укренерго". Стабілізаційні графіки наразі не діють.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK