Україна отримає додаткові 100 млн євро від Франції - Мінфін

Кошти будуть направлені до загального фонду державного бюджету для фінансування усіх першочергових видатків.
Україна отримає додаткові 100 млн євро від Франції - Мінфін
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Україна отримає кредит у розмірі до 100 млн. євро від Французького агентства розвитку. Відповідну угоду підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та міністр економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції Бруно Ле Мер, передає пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що кошти будуть направлені до загального фонду державного бюджету для фінансування усіх першочергових видатків, за винятком видатків на оборону.

Читайте також:

"Ми вдячні уряду Французької Республіки за підтримку України та надання додаткових 100 млн євро. Ці кошти дозволять і надалі підтримувати ефективність державного управління, а також забезпечувати першочергові видатки держбюджету в умовах боротьби з агресором", - прокоментував Марченко.

Кредит надається на пільгових умовах:

  • процентна ставка складає 1,04% річних;
  • остаточне погашення кредиту здійснюється через 15 років від дати кредитного договору (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту строком більше 5 років від дати укладення кредитного договору).

Читайте також:

Під час зустрічі сторони також обговорили поточну фінансову ситуацію в Україні, потреби в додатковому фінансуванні та пріоритетні напрями співпраці між урядами обох країн.

Водночас міністр фінансів України наголосив на необхідності залучення зовнішнього фінансування від міжнародних партнерів у 2023 році для усунення дефіциту держбюджету, що становитиме понад 3 млрд доларів США щомісячно.

Раніше ми писали, що Французьке агентство розвитку надасть Україні кредит на пільгових умовах у розмірі до 100 млн євро для здійснення фінансування видатків загального фонду державного бюджету.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK