Кулеба розповів про способи відновлення енергетичної інфраструктури України

Кулеба обговорив із главами МЗС G7 відновлення енергетичної інфраструктури України.
Кулеба розповів про способи відновлення енергетичної інфраструктури України
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба / mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав можливі шляхи подолання дефіциту електроенергії в Україні. Про це він розповів на зустрічі глав МЗС G7 у Бухаресті, передає пресслужба міністерства.

"Перший варіант - це купувати електроенергію в ЄС. Але на ринку ЄС ціни значно вищі ніж в Україні, тому потрібна буде додаткова фінансова підтримка", - сказав міністр.

Читайте також:

Другий спосіб, за його словами, передбачає забезпечення України необхідним енергетичним обладнанням, трансформаторами та генераторами, які допоможуть компенсувати пошкоджену енергетичну інфраструктуру.

У цьому контексті Кулеба подякував США за надання Україні 53 млн дол. для термінової закупівлі енергетичного обладнання.

Читайте також:

Міністр також зазначив, що з 10 жовтня Росія запустила по території України понад 600 ракет й атакувала критичні об'єкти інфраструктури. Він наголосив, що ворог продовжуватиме ракетний терор проти України.

"Критично важливо забезпечити Україну необхідним обладнанням для відновлення електричних потужностей. Але не менш важливо продовжувати надавати допомогу для захисту цього обладнання від повторних атак, зокрема шляхом постачання Україні систем протиракетної та протиповітряної оборони", - підсумував Кулеба.

Раніше ми писали, що, за попередніми оцінками, сума збитків НЕК "Укренерго" через воєнну агресію РФ становить понад 70 млрд грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK