Україні можуть знадобитися додаткові обсяги імпорту газу - ОГТСУ

За словами голови Оператора ГТС України, необхідно мінімізувати ризик нестачі газу цього опалювального сезону в Україні.
Україні можуть знадобитися додаткові обсяги імпорту газу - ОГТСУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україні можуть знадобитися додаткові обсяги імпорту газу для гарантування безпеки постачання. Про це під час виступу на Central European Energy Day 2022 заявив тимчасово виконуючий обов'язки голови Оператора ГТС України Павел Станчак.

Читайте також:

За його словами, навіть без імпорту газу замовники послуг можуть зробити свій внесок в енергетичну безпеку України та регіону - продовжувати використовувати газову інфраструктуру України.

"Щоб допомогти Україні, потрібно продовжувати бізнес з Україною. Це допоможе мінімізувати ризики для нашої енергетичної системи. Це також сприятиме зміцненню енергетичної безпеки країн Європи", - сказав Станчак.

Читайте також:

Голова ОГТСУ закликав міжнародних партнерів збільшити гарантовані потужності в точках з’єднання з Україною на довготривалій основі.

Як зазначив Станчак, зі свого боку Україна може зробити свій внесок у безпеку постачання шляхом надання доступу до підземних газових сховищ у режимі "митний склад" (без податків та митних зборів), забезпечення доступу до регіонального транзиту газу на короткі відстані між країнами Центрально-Східної Європи, інтеграції в галузь відновлюваної газової промисловості та сприяння переходу до зеленої енергії.

Раніше ми писали, що Оператор газотранспортної системи України (ОГТСУ) готовий до опалювального сезону.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK