Націоналізація російських банків: До бюджету України надійшло понад 3 млрд грн

Від націоналізації російських банків до держбюджету надійшли перші мільярди.
Націоналізація російських банків: До бюджету України надійшло понад 3 млрд грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

До державного бюджету України надійшли перші кошти, отримані за результатами вилучення об'єктів права власності РФ та її резидентів в Україні. Про це повідомляє група аналітиків Trap Aggressor, посилаючись на лист Державної казначейської служби.

Читайте також:

Так, йдеться про залишки коштів на рахунках українських дочірніх банків "Сбербанку" і "Веб.РФ" ("Міжнародний резервний банк" та "Промінвестбанк"), націоналізація корпоративних прав та фінансових активів яких відбулося за рішенням РНБО від 11 травня 2022 року.

Зазначається, що надходження коштів до спеціального фонду держбюджету становить 3 169 094 303,31 грн.

Читайте також:

Перерахунок коштів здійснив Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у грудні. Там уточнили, що перший перерахований транш був у гривнях. Однак незабаром очікується ще один транш коштів, що зберігаються на рахунках у вилучених російських банках в іноземних валютах.

"Згідно з нещодавніми правками до Закону "Про Державний бюджет України" надалі кошти будуть зараховані до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії", - пояснили аналітики.

Раніше ми писали, що процес націоналізації Sense Bank, який був Альфа-Банком, уже запущено. Проте він відрізнятиметься від процедури щодо ПриватБанку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK