Кабмін спростив процедуру фінансування видатків на безпеку та оборону

Рішення ухвалено для спрощення порядку виконання державного бюджету в частині фінансування сектору національної безпеки й оборону.
Кабмін спростив процедуру фінансування видатків на безпеку та оборону
Будівля Кабміну України / depositphotos.com

Кабінет Міністрів спростив процедуру фінансування видатків на безпеку та оборону у 2023 році. У п'ятницю, 6 січня, було ухвалено проєкт постанови "Деякі питання виконання Державного бюджету України у 2023 році в умовах воєнного стану". Про це повідомили в Мінфіні.

"Проєкт постанови розроблено з метою спрощення у 2023 році порядку виконання державного бюджету в частині фінансування сектору національної безпеки і оборону, а також зменшення ймовірності витоку інформації, що в умовах дії воєнного стану несе загрозу національній безпеці", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зокрема, на 2023 рік для головних розпорядників коштів, що належать до сектору безпеки та оборони, передбачено:

  • можливість коригування видатків у межах затвердженого для них обсягу бюджетних призначень на 2023 рік шляхом внесення змін до розпису бюджету відповідно до заявлених потреб головного розпорядника коштів;
  • дозвіл на затвердження власними рішеннями кошторисів, планів асигнувань загального фонду бюджету, інших окремих документів;
  • мінімізувати перелік документів для проведення Казначейством окремих платежів Міністерства оборони для недопущення витоку інформації, розголошення якої під час дії воєнного стану несе загрозу національній безпеці;
  • призупинити на період воєнного стану внесення змін до паспортів бюджетних програм щодо видатків на безпеку й оборону та подання Мінфіну звітності про їхнє виконання.

Раніше ми писали, що забезпечення армії, інтеграція в ЄС та НАТО, енергетика та відновлення стануть одними з основних пріоритетів уряду в 2023 році.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK