На закупівлю газу: "Нафтогаз" додатково залучив близько 200 млн євро грантової допомоги

Відповідну угоду підписали голова правління НАК "Нафтогаз України" й керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу.
На закупівлю газу: "Нафтогаз" додатково залучив близько 200 млн євро грантової допомоги
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Уряд Норвегії профінансує закупівлю імпортного газу для України на суму до 188,8 млн євро. Фінансування здійснюватиметься через грант Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Про це повідомила пресслужба "Нафтогазу".

Відповідну угоду 1 лютого підписали голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов та керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

Читайте також:

"Наданий грант дає можливість закупити обсяг газу, що повністю закриває всі потреби України в блакитному паливі до кінця цього опалювального сезону", - заявив Чернишов.

Зазначається, що це безповоротне грантове фінансування, яке допоможе нашій країні залишатися стійкою попри складну ситуацію в енергетиці. Воно не передбачає повернення коштів, стягнення будь-яких процентів чи зборів із "Нафтогазу" та українського уряду.

Раніше ми писали, що станом на 1 лютого 2023 року в України є достатній запас енергетичних ресурсів для завершення опалювального сезону.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK