Дефіциту в енергосистемі немає, ліміти споживання до областей не доводили - "Укренерго"

Через сприятливі погодні умови та поступове зростання світлового дня збільшилась робота електростанцій із відновлюваних джерел енергії.
Дефіциту в енергосистемі немає, ліміти споживання до областей не доводили - "Укренерго"
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У понеділок, 20 лютого, споживання електроенергії поступово збільшується. Однак дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується. Про це повідомили в НЕК "Укренерго".

Читайте також:

"Працюють усі види електростанцій в енергосистемі. Через сприятливі погодні умови та поступове зростання світлового дня збільшилась робота електростанцій із відновлюваних джерел енергії, потужності яких працюють переважно в денні години. Наразі вони працюють уже зранку, частково беручи участь у покритті ранкового піку споживання", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що імпорт електроенергії незначний і наближається до нульових значень унаслідок стабілізації електропостачання в країні.

Читайте також:

При цьому ліміти споживання до областей не доводилися через відсутність дефіциту в потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

Виміри фактичного споживання проводяться відповідно до графіка у Львівській та Одеській областях. При цьому в Одеському районі та в Одесі виміри будуть проводитись з урахуванням обсягів обмежень під час застосування графіків погодинних відключень, що пов'язано з мережевими обмеженнями, які наразі все ще існують.

Водночас бригади "Укренерго" продовжують ремонтні роботи для усунення мережевих обмежень для Одеси та Одеського району.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що 20 лютого енергосистема України працюватиме з резервом потужності. Вимкнення світла можливі лише для ремонту мереж.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK