Україна, ЄС та НАТО створять механізм для збільшення виробництва озброєнь для потреб ЗСУ

Україна, ЄС та НАТО домовилися створити координаційний механізм задля збільшення виробництва озброєнь для українських потреб.
Україна, ЄС та НАТО створять механізм для збільшення виробництва озброєнь для потреб ЗСУ
Дмитро Кулеба, Єнс Столтенберг та Жозеп Боррель / mfa.gov.ua

Україна, Євросоюз та НАТО об'єднають зусилля для збільшення обсягів виробництва зброї та боєприпасів для потреб Збройних сил України та поповнення запасів союзників.

Читайте також:

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив у Брюсселі на першій в історії тристоронній зустрічі високого рівня Україна-ЄС-НАТО за участю Генерального секретаря Єнса Столтенберга та Високого представника з закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля, передає пресслужба МЗС.

Зазначається, що головною темою переговорів стало посилення обороноздатності України.

Читайте також:

"Україна, ЄС та НАТО домовилися створити координаційний механізм між українськими виробниками та підприємствами країн ЄС і НАТО для оптимізації виробництва озброєнь для українських потреб", - йдеться в повідомленні.

Кулеба висловив вдячність країнам ЄС і НАТО за низку важливих рішень щодо допомоги Україні у сфері безпеки та закликав пришвидшити їхнє втілення.

"У нас спільна мета - відновити мир і стабільність у Європі. Для цього важлива перемога України, забезпечення наших військових усім необхідним у найкоротші терміни", - наголосив міністр.

Читайте також:

Він запропонував розпочати підготовку українських пілотів у рамках існуючих механізмів ЄС і НАТО, а також заявив, що новий тристоронній формат Україна-ЄС-НАТО працюватиме на постійній основі.

Раніше ми писали, що державний концерн "Укроборонпром" й одна з країн-членів НАТО почали спільно виробляти міни калібру 120 мм.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK