Кошти олігарха Шелкова спрямують до держбюджету, майно приватизують - Мінекономіки

Санкції проти Шелкова були запроваджені рішенням РНБОУ від 19 жовтня 2022 року й у той же день введені в дію указом Президента України.
Кошти олігарха Шелкова спрямують до держбюджету, майно приватизують - Мінекономіки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Майно російського олігарха Михайла Шелкова, стягнуте в дохід держави згідно з законом "Про санкції", передали в управління Фонду державного майна України. Відповідне рішення ухвалив Кабмін на засіданні 24 лютого 2023 року, повідомили в Мінекономіки.

Читайте також:

"Черговий приклад швидкого та невідворотного покарання російських олігархів, що підтримують режим Путіна та агресію проти України. Сховати голову в пісок не вийде. Приховати активи теж. Ми все бачимо та все контролюємо. Кошти Шелкова з рахунків в українських банках будуть спрямовані до держбюджету. Майно - приватизоване чи передане в оренду, отже, також слугуватиме наповненню бюджету. На черзі інші фігуранти російського списку Forbs, щодо яких запроваджено санкції", - зазначила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Згідно з розпорядженням уряду в управління ФДМУ передано:

  • 100% частки в статутному капіталі ТОВ "Тай-Мінералс";
  • 100 % частки в статутному капіталі ТОВ "Інвестагро";
  • 100% частки в статутному капіталі ТОВ "Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат"; 
  • 100% частки в статутному капіталі ТОВ "ВСМПО Титан";
  • інше  рухоме й нерухоме майно.

Читайте також:

Зі свого боку Мін'юсту доручили забезпечити перерахування до держбюджету понад 14 млн грн, що перебувають на рахунку в Міжнародному резервному банку, та коштів на рахунках інших банків.

Зазначається, що санкції проти Шелкова були запроваджені рішенням РНБОУ від 19 жовтня 2022 року й у той же день введені в дію указом Президента Володимира Зеленського №727.

Раніше ми писали, що ВАКС задовольнив позов Мін'юсту про передачу в державну власність України підприємств, які належали російським олігархам Михайлу Шелкову та Сергію Чемезову.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK