В Україні арештували активи російського бізнесмена, який фінансує випробування ворожих ракет

Рішення суду стосується 6 компаній із виробництва й дослідження бурової техніки, а також виготовлення аграрної продукції в Київській та Сумській областях.
В Україні арештували активи російського бізнесмена, який фінансує випробування ворожих ракет
СБУ арештувала активи російського бізнесмена / ssu.gov.ua

Суд арештував майно російського бізнесмена Миколи Сердюка, який причетний до фінансування збройної агресії проти України. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

Рішення суду стосується шістьох компаній із виробництва й дослідження бурової техніки, а також виготовлення аграрної продукції в Київській та Сумській областях. Загальна вартість арештованих активів становить 60 млн грн.

"Встановлено, що Сердюк є власником "московського дослідного заводу бурової техніки" та "Гідроінжбуду" і входить до найближчого оточення керівників фінансово-промислових груп Кремля. За його вказівками підконтрольні українські підприємства виробляли високотехнологічну продукцію для буріння нафтогазових свердловин і продавали її за кордон", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що значну частину отриманих прибутків російський бізнесмен спрямовував на фінансування науково-випробувальних полігонів РФ. Зокрема, на навчальні центри РФ, де росіяни випробовували власну бойову авіацію та ракетне озброєння.

Щоб приховати свій бізнес в Україні після повномасштабного вторгнення, Сердюк намагався "переписати" власні підприємства на дев'ятьох представників підконтрольних комерційних структур. Також він створив дві нові фірми на Сумщині та в одній з країн ЄС для нелегального виведення власних прибутків з України, розповіли у відомстві.

Проте співробітники Служби безпеки викрили оборудку й заблокували її. Під час обшуків в офісах, виробничо-складських приміщеннях і помешканнях фігурантів у Києві та Сумах правоохоронці виявили бухгалтерську звітність, чорнові записи, мобільні телефони та комп'ютерну техніку з доказами незаконної діяльності.

Читайте також:

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 2 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), планується повідомлення про підозру Сердюку й підконтрольним йому керівникам українських комерційних структур.

Крім того, вирішується питання щодо передачі російського майна АРМА.

Раніше ми писали, що суд арештував майно дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко, підозрюваної у фінансуванні російських окупаційних угруповань.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK