Пропускали заповнені товарами авто як порожні: судитимуть працівників Львівської митниці

Державі не було сплачено обов'язкових митних платежів на загальну суму близько 1,5 млн грн.
Пропускали заповнені товарами авто як порожні: судитимуть працівників Львівської митниці
Судитимуть двох митників / dbr.gov.ua

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо 2 працівників Львівської митниці, через дії яких бюджет недоотримав понад 1,5 млн грн. Обвинувальні акти направлені до суду. Про це повідомили в ДБР.

Так, наприкінці 2021 року інспектори впродовж тривалого часу та неодноразово пропускали через державний кордон мікроавтобус, який оформляли як порожній. Насправді авто перевозило побутову техніку та одяг.

Читайте також:

"Через такі дії інспекторів на територію України вдалося ввезти товару на понад 4,5 млн грн без сплати понад 1,5 млн грн митних платежів", - йдеться в повідомленні

Інспекторів обвинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Читайте також:

При цьому на перевізника товарів правоохоронні органи склали протокол про порушення митних правил та направили до суду. Також суд наклав арешт на мікроавтобус, за допомогою якого незаконно провозили товари через кордон.

Крім того, триває розслідування й інших фактів зловживань зазначених працівників митниці.

Раніше ми писали, що Державне бюро розслідувань припинило незаконну схему ввезення на територію України товарів широкого вжитку "порожніми фурами".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK