ЗАЕС повністю знеструмлена через обстріли: пального для дизель-генераторів вистачить на 10 діб

Наразі станція знеструмлена й перейшла в режим блекауту вшосте за час окупації.
ЗАЕС повністю знеструмлена через обстріли: пального для дизель-генераторів вистачить на 10 діб
ЗАЕС / t.me/energoatom_ua

У четвер уночі, 9 березня 2023 року, унаслідок російських ракетних обстрілів відключилася остання лінія зв'язку окупованої Запорізької АЕС з українською енергосистемою. Про це повідомили в НАЕК "Енергоатом".

Читайте також:

Наразі станція знеструмлена й перейшла в режим блекауту вшосте за час окупації, 5-й та 6-й енергоблоки переводяться в холодний стан, увімкнулися 18 дизель-генераторів для живлення власних потреб ЗАЕС. Пального для їхньої роботи залишається на 10 діб.

"Розпочався зворотний відлік часу. У разі неможливості поновлення зовнішнього живлення станції протягом цього часу може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Крім того, усі вітчизняні атомні електростанції, які перебувають на підконтрольній Україні території, розвантажили потужність через загрозу ракетних обстрілів. Станом на 06:30 ранку всі енергоблоки сумарно видають в енергосистему 4700 МВт.

"Через окупацію станції та втручання представників "Росатома" в її роботу можливості української сторони щодо підтримання ЗАЕС у безпековому режимі значно обмежені", - наголосили в компанії.

Публікація Енергоатому в Telegram
Публікація Енергоатому в Telegram

Раніше ми писали, що 9 березня російські загарбники завдали чергового масованого удару по енергетичній інфраструктурі України. Була пошкоджена остання лінія, яка живила Запорізьку АЕС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK