У Києві планують розпочати будівництво нової дворівневої розв'язки

На перетині двох магістралей будуватимуть розв'язку типу "неповний лист конюшини".
У Києві планують розпочати будівництво нової дворівневої розв'язки
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У 2023 році в Києві планують розпочати будівництво нової дворівневої розв'язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної. Про це повідомили в КМДА.

Читайте також:

Так, КК "Київавтодор" закінчує розробку проєктно-кошторисної документації з реконструкції транспортного вузла на перетині вулиць Богатирської та Полярної. Наступним кроком стане оголошення процедури закупівель безпосередньо на виконання робіт із реконструкції.

На перетині двох магістралей будуватимуть розв'язку типу "неповний лист конюшини".

kyivcity.gov.ua

"Проєктна пропускна спроможність вузла - 11 200 автомобілей/годину. Це в рази вище за перехрестя зі світлофором, яке постійно затримує рух, через що утворюються затори в пікові години", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що проїзд із вулиці Полярної до вулиці Героїв Дніпра здійснюватиметься через шляхопровід, який матиме 6 смуг руху. Довжина споруди - 125 м.

Читайте також:

На розв'язці облаштують велодоріжки, а на шляхопроводі - спільний велопішохідний тротуар. Загальна довжина велодоріжок становитиме близько 2,8 км.

"Техніко-економічне обґрунтування реконструкції розв'язки вже схвалене відповідним розпорядженням. Заплановано, що за умови регулярного фінансування, реконструкція транспортного вузла триватиме близько 2 років", - додали в КМДА.

Раніше ми писали, що в Києві на автомобільних дорогах облаштовують кільцеві розв'язки малого радіусу, завдяки яким проїжджати перехрестя стане безпечніше.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK