Експрезидент "Мотор Січі" блокував поставку бойового гелікоптера для ГУР - СБУ

Фігуранта було затримано СБУ в жовтні 2022 року разом із начальником Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства.
Експрезидент "Мотор Січі" блокував поставку бойового гелікоптера для ГУР - СБУ
Експрезиденту АТ "Мотор Січ" повідомлено про нову підозру / gp.gov.ua

Служба безпеки України встановила, що колишній президент АТ "Мотор Січ" блокував поставку бойового гелікоптера для ГУР МО у квітні 2022 року. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

За даними слідства, у квітні минулого року високопосадовець він отримав замовлення від представників ГУР МО щодо передачі відомству гелікоптера типу МІ-2 для виконання бойових завдань на фронті.

Як зазначили в СБУ, очільник промислового гіганта навмисно заблокував виконання відповідного державного замовлення.

"Для цього надав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі та приховати експлуатаційну документацію на нього. Виконуючи розпорядження високопосадовця, працівники заводу зняли лопаті та вивели з ладу механізми вертольота, які відповідають за роботу несучого гвинта", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За цим фактом експрезиденту АТ "Мотор Січ" додатково повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

У відомстві нагадали, що фігуранта було затримано СБУ в жовтні 2022 року разом із начальником Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства.

Раніше ми писали, що наказом міністра оборони України генеральним директором ПАТ "Мотор Січ", яке спеціалізується на виробництві авіаційної техніки, призначений Олексій Нікіфоров.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK