Нараховувала собі чужу зарплату: на Житомирщині викрили головбуха навчального закладу

Підозрювана, зловживаючи повноваженнями головного бухгалтера, здійснювала безпідставні нарахування заробітної плати на власне ім'я.
Нараховувала собі чужу зарплату: на Житомирщині викрили головбуха навчального закладу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Житомирській області викрили головну бухгалтерку навчального закладу в привласненні понад 1,3 млн грн. Про це повідомили в Національній поліції.

Встановлено, що впродовж 2022 року 24-річна підозрювана, зловживаючи повноваженнями головного бухгалтера, здійснювала безпідставні нарахування заробітної плати на власне ім'я.

Читайте також:

"Для особистого збагачення посадовиця недоплачувала працівникам навчально-виховного комплексу належні виплати в повному обсязі й упродовж року таким чином "зекономила" для себе майже 1 мільйон 332 тисячі гривень", - йдеться в повідомленні.

При цьому для отримання готівки вона використовувала різні банківські картки.

Наразі вже колишній головній бухгалтерці інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, (ч. 5 ст. 191) та внесення службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки, (ч. 2 ст. 366) КК України.

Читайте також:

Підозрюваній може загрожувати покарання у вигляді ув'язнення на термін від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що правоохоронці повідомили про підозру ексректору столичного університету, який незаконно нарахував собі премії на 1,3 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK