Лісами до Румунії: в Україні викрили чергову схему незаконного перетину кордону

ДБР повідомило про підозру ліснику, який проводив ухилянтів лісами до Румунії.
Лісами до Румунії: в Україні викрили чергову схему незаконного перетину кордону
ДБР повідомило про підозру ліснику, який проводив ухилянтів лісами до Румунії / dbr.gov.ua

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру майстру лісу Берегометського лісомисливського господарства, що на Буковині. Він організував переправлення чоловіків призовного віку до країн Євросоюзу. Про це повідомила пресслужба ДБР.

Читайте також:

Зазначається, що лісник добре знався на прикордонній місцевості та орієнтувався в графіках несення служби правоохоронців на ділянках кордону, що проходить крізь лісництво.

"Він знаходив людей, які бажали перетнути кордон, шукав їм місце для тимчасового проживання й згодом проводив вглиб лісу. Там група зустрічалася з іншими учасниками схеми, які безпосередньо проводили чоловіків до Румунії", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, за один раз учасники схеми проводили через кордон до 5 людей, а вартість їхніх послуг сягала 2,5 тис. доларів США з особи.

Читайте також:

Під час отримання однієї такої виплати майстра лісу було затримано. Йому повідомили про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Раніше ми писали, що працівники Державного бюро розслідувань викрили черговий канал незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK