В Іспанії розпочав роботу український "Паспортний сервіс": поки що в тестовому режимі

Державна міграційна служба України в співпраці з МВС розширює географію надання послуг ДП "Документ".
В Іспанії розпочав роботу український "Паспортний сервіс": поки що в тестовому режимі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В іспанському місті Валенсія запрацював підрозділ ДП "Документ", який допомагатиме українським біженцям. Установа поки що працює в тестовому режимі. Про це повідомила пресслужба МВС.

Читайте також:

"Сьогодні в іспанському місті Валенсія в тестовому режимі розпочинають свою роботу спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою "Паспортного сервісу". Завдяки ним українці зможуть оформити  необхідні паспортні документи, що дасть можливість отримати фінансову та гуманітарну допомогу, навчатися у місцевих навчальних закладах і безперешкодно перетинати кордони інших країн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мобільні комплекси розташовані за адресою: Xàtiva, 46007 Valencia, Іспанія. Центр працює з понеділка по суботу з 9:00 до 18:00.

Читайте також:

Обслуговування відвідувачів у Валенсії на період технічного старту здійснюється за "живою чергою". Запис в електронну чергу буде здійснюватися після успішного тестування систем.

Тепер громадяни України можуть отримати у Валенсії такі послуги:

  • оформлення ID-картки чи закордонного паспорта (зокрема замість втраченого або викраденого);
  • обмін ID-картки чи закордонного паспорта (у зв'язку з закінченням строку дії, зміною інформації, непридатністю до використання);
  • обмін паспорта зразка 1994 року на ID-картку (за бажанням чи в разі непридатності);
  • одночасне оформлення закордонного паспорта та ID-картки;
  • страхування.

Читайте також:

У міністерстві додали, що згодом буде доступна й послуга з обміну водійського посвідчення, про запуск якої буде повідомлено додатково.

"Звертаємо увагу, що станом на 27 квітня 2023 року ДП "Документ" не має повноважень на оформлення документів громадянам, які виїхали за кордон на постійне проживання й мають відповідну відмітку в паспорті. Їхніми питаннями займаються виключно в закордонних дипломатичних установах", - підкреслили в МВС.

Раніше ми писали, що ще в одному місті Німеччини - Кельні - запрацював відокремлений підрозділ ДП "Документ", який допомагає українським біженцям вирішувати питання з документами.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK