Стало відомо, чи вистачить електроенергії українцям улітку

Повне відновлення енергосистеми займе декілька років.
Стало відомо, чи вистачить електроенергії українцям улітку
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні доведеться активувати всі резерви в енергосистемі, щоб пройти літній період без відключень світла. Також не виключена необхідність імпорту електроенергії з Європи. Про це в ефірі телемарафону заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Цього літа вперше за кілька десятиліть нам буде недоступна Запорізької АЕС, і є масштабні пошкодження на теплових і гідроелектростанціях. Через це у нас менше, ніж зазвичай, доступної потужності. Тому нам треба буде активувати всі резерви, які є в нашій енергосистемі, щоб пройти літній період без відключень. Скоріше за все, нам треба буде певні обсяги електроенергії імпортувати з Європи", - розповів він.

Читайте також:

За словами Кудрицького, було пошкоджено значний відсоток електростанцій, і зараз найголовніша та найскладніша задача - відновити якомога більше енергоблоків до початку осінньо-зимового періоду. 

"Звичайно, йде робота над відновленням магістральних мереж "Укренерго", які найбільше постраждали під час обстрілів. Впевнений, з цією задачею зможемо впоратись. Хоча повне відновлення енергосистеми займе декілька років. Є об'єкти, що зруйновані майже вщент, які зараз знаходяться у процесі активного відновлення", - додав голова правління "Укренерго".

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що 5 травня через ворожі обстріли залишається знеструмленою частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Чернігівській, Харківській, Херсонській областях.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK