Скільки коштуватиме будівництво нової ГЕС: у Мінекономіки назвали суму

За попередніми підрахунками, збитки водним ресурсам завдано на 2 млрд грн, і сума тільки збільшуватиметься.
Скільки коштуватиме будівництво нової ГЕС: у Мінекономіки назвали суму
Каховська ГЕС до підриву росіянами / facebook.com/Ukrhydroenergo

Ціна будівництва нової гідроелектростанції після підриву росіянами Каховської ГЕС може становити близько 1 млрд доларів. Про це повідомила перший віцеперм'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також:

"Ціна будівництва нової ГЕС може коштувати близько 1 млрд дол., оскільки йдеться не тільки про встановлення нових гідроагрегатів, а про відновлення цілісності величезної греблі. Лише на відновлення дамби піде щонайменше п'ять років, і кумулятивний ефект гуманітарних та екологічних наслідків підриву буде лише наростати", - заявила вона.

Міністр наголосила, що знищення дамби Каховської ГЕС, організоване російськими окупантами, можна назвати однією з найбільших техногенних катастроф у Європі за останні десятиліття. Унаслідок можуть бути підтоплені 80 населених пунктів, знищено частину флори та фауни Херсонщини, декілька мільйонів людей можуть залишитися без питної води, під загрозою продовольча безпека та інші катастрофічні наслідки.

Читайте також:

"Зараз Україні потрібна якомога швидша допомога в мінімізації та ліквідації наслідків підриву в інтересах усього людства. Перш за все йдеться про демонтування та будівництво з нуля цілого комплексу нової ГЕС", - додала Свириденко.

За попередніми підрахунками Міндовкілля та Держекоінспекції, збитки водним ресурсам завдано на 2 млрд грн, і сума тільки збільшуватиметься.

Нагадаємо, уночі 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK