Україна приєдналася до Банку розвитку Ради Європи: подробиці

Україна приєдналася до БРРЄ менш ніж через рік після того, як офіційно подала заявку на членство в червні 2022 року.
Україна приєдналася до Банку розвитку Ради Європи: подробиці
Ілюстративне фото / Getty Images

У червні 2023 року Україна завершила процес вступу та стала 43-ю країною-членом Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ). Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Набуття Україною членства в БРРЄ відбулося менш ніж через рік після того, як країна офіційно подала заявку на членство в червні 2022 року.

Читайте також:

"Приєднання до Банку розвитку Ради Європи - це ще один крок на шляху подальшої повноцінної інтеграції України в ЄС. Ми впевнені, що членство відіграватиме важливу роль у процесі відновлення України та допоможе нам подолати існуючі виклики", - прокоментував міністр фінансів України Сергій Марченко.

Зазначається, що співпраця Банку з Україною є однією з цілей Стратегічного плану діяльності БРРЄ на 2023-2027 роки. Ключові напрями співробітництва фокусуватимуться на забезпеченні першочергових потреб України у сфері охорони здоров'я та проведенні державної житлової політики, зокрема забезпеченні житлом громадян України.

Читайте також:

"Вступ України до Банку розвитку Ради Європи є свідченням довіри України до Банку та його спроможності підтримати країну у відновленні, реконструкції та довгостроковому соціальному розвитку", - зазначив керівник БРРЄ Карло Монтічеллі.

Раніше ми писали, що Європейська рада надала Україні та Молдові статус кандидата в члени ЄС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK