Нові сервіси в "Дії": які послуги з'являться в застосунку

У Мінцифри анонсували нові сервіси в "Дії".
Нові сервіси в "Дії": які послуги з'являться в застосунку
Ілюстративне фото / thedigital.gov.ua

У застосунку або на порталі "Дія" скоро будуть доступні п'ять нових сервісів. Серед них розмитнення авто та документи про освіту. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації, передає LIGA.net.

Читайте також:

За словами очільника відомства Михайла Федорова, до кінця 2023 року Мінцифри планує відцифрувати 100% найпопулярніших держпослуг.

  • Розмитнення авто

Команда Мінцифри продовжує працювати над послугою розмитнення в "Дії". Цифровізація усуває людський чинник із процесу, а отже, унеможливлює корупційні схеми та хабарі на митниці. Мінцифри доопрацьовує законопроєкт, який потім має ухвалити Верховна Рада.

  • Зміна місця проживання

Читайте також:

Запуск послуги в "Дії" відстрочили через повномасштабну війну, але вже незабаром розпочнеться бета-тестування. Передбачається, що сервіс працюватиме без людського фактора. При зміні місця проживання зміна статусу в реєстрі відбуватиметься автоматично.

  • Перереєстрація авто

Понад мільйон українців щороку купують або продають авто. Незабаром зробити це можна буде в декілька кліків у "Дії" за допомогою QR-коду. Продавець та покупець можуть сформувати договір у застосунку та підписати його після автоматизованих перевірок Головним сервісним центром.

Читайте також:

У міністерстві стверджують, що нова послуга значно заощадить час та усуне необхідність відвідувати сервісні центри МВС.

  • Документи про освіту

Команда Мінцифри також працює над тим, щоб у "Дії" були доступні документи про освіту - атестати та дипломи. Можна буде скористатися документами під час вступу до закладів вищої освіти чи працевлаштуванні.

Читайте також:

  • Відшкодування вкладів

Вкладники збанкрутілих банків незабаром зможуть подати заяву в "Дії" про відшкодування коштів. Мінцифри працює над послугою разом із Фондом гарантування вкладів, який забезпечує такі виплати.

Раніше ми писали, що незабаром вкладники збанкрутілих банків зможуть подати заяву на відшкодування вкладу в "Дії".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK