У Києві проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним

Безоплатний проїзд та проїзд із частковою оплатою надається учням закладів загальної середньої освіти Києва лише в період навчального року.
У Києві проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним
Ілюстративне фото / Getty Images

У Києві проїзд для учнів у громадському транспорті буде платним з 1 липня до 31 серпня. На період канікул за проїзними знижка становитиме 75%. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

Читайте також:

Відповідно до рішення Київради безоплатний проїзд та проїзд із частковою оплатою надається учням закладів загальної середньої освіти Києва лише в період навчального року та період річного оцінювання - з 1 вересня до 1 липня наступного року. 

"Тобто з 1 липня до 31 серпня, фактично на час літніх канікул, як і в більшості українських міст, проїзд для учнів платний. Водночас на електронний учнівський квиток можна придбати проїзний на місяць або на другу половину місяця зі знижкою в 75%", - пояснив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Читайте також:

Так, щоб придбати проїзний квиток зі знижкою в 75% через застосунок "Київ Цифровий", необхідно додати учнівський квиток до акаунту, ввівши номер учнівського квитка та пін-код. Після цього потрібно натиснути "Придбати проїзний".

При поповненні через термінал самообслуговування треба ввести номер учнівського, що розташований під штрих-кодом або вставити картку в картрідер, вибрати необхідний проїзний та натиснути "Поповнити". Для учнівських квитків буде застосований пільговий тариф на проїзні, що діють у межах місяця/другої половини місяця.

Також можна придбати на учнівський одноразові поїздки, але в цьому разі окремі знижки для учнів не передбачені.

Читайте також:

Крім того, поповнити учнівський можна в касах КП "Київський метрополітен", на сайті та в додатку EasyPay, а також на сайті КП "ГІОЦ".

Також відповідно до рішення Київради з 1 липня до 31 серпня за проїзд у міському громадському транспорті на загальних підставах мають сплачувати курсанти вищих військових навчальних закладів Києва.

Раніше ми писали, що в застосунок "Київ Цифровий" додали можливість придбати транспортну картку для безконтактної оплати проїзду на валідаторах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK