В Україні створять електронний сервіс для бронювання працівників: що відомо

Наразі вже заброньовано понад 500 тисяч військовозобов'язаних.
В Україні створять електронний сервіс для бронювання працівників: що відомо
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації напрацьовують механізм електронного бронювання працівників. Про це заявив заступник міністра економіки Ігор Фоменко під час зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації, передає "Укрінформ".

Читайте також:

"Крок, який ми зараз робимо, з урахуванням такого великого обсягу роботи, це будуємо разом із Мінцифри умовно "єБронювання". Це буде послуга, де підприємство буде створювати свій кабінет, заходити, вводити дані військово-облікової спеціальності, дані працівників, автоматично з Пенсійного фонду та Податкової буде підтягуватись вся необхідна інформація. І потім, ледь не автоматично, якщо немає обмежень, буде видаватися електронне бронювання", - розповів Фоменко.

За його словами, такий електронний документ міститиме QR-код, також його можна буде роздруковувати. Це й буде підтвердженням того, що людина заброньована.

Читайте також:

"Думаю, що на все це піде десь три місяці, тому що це повністю буде руйнувати діючий алгоритм бронювання. І 76-у постанову теж будемо повністю переписувати з урахуванням того, що це буде діджиталізований процес", - зазначив заступник міністра.

Він додав, що наразі вже заброньовано понад 500 тисяч військовозобов'язаних, і понад 4 тисячі підприємств визначено критично важливими без урахування тих, які визначають обласні військові адміністрації.

Нагадаємо, у Міністерстві економіки України обговорюють можливості, як зробити ФОП та гіг-фахівців доступними для бронювання від мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK