У НБУ розповіли, чи переглядатимуть офіційний курс гривні до долара

Основним ризиком для курсової стійкості є непередбачуваність наслідків війни.
У НБУ розповіли, чи переглядатимуть офіційний курс гривні до долара
Ілюстративне фото / Getty Images

Нині Національний банк України не бачить жодних підстав для переприв'язки офіційного курсу гривні до долара. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

Читайте також:

"Я думаю, що сьогодні в нас немає жодних підстав для переприв'язки офіційного курсу в той чи інший бік. Водночас, коли ми говоримо про можливе повернення до принципів гнучкого курсоутворення, то зрозуміло, що такий перехід зумовить і певну гнучкість офіційного обмінного курсу", - сказав він.

За словами Ніколайчука, у такому разі курс визначатиметься на ринковій основі за результатами операції на міжбанківському ринку. Водночас НБУ підтримуватиме ринок, суттєво обмежуючи коливання. За такого режиму курс зможе як послаблюватися, так і зміцнюватися.

Читайте також:

Заступник голови НБУ зазначив, що основний ризик для курсової стійкості в Україні незмінний уже понад 500 днів. Йдеться про непередбачуваність наслідків війни.

"Цей чинник генерує ризики погіршення очікувань, і через це ми змушені дотримуватися досить жорсткої монетарної політики, аби нейтралізувати його вплив. Однак ситуація протягом останніх місяців була досить сприятливою, і нам вдавалося мінімізувати вплив цього чинника", - додав Ніколайчук.

Раніше ми писали, що в Україні наприкінці 2023 року курс долара буде нижчим за 40 гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK