Міжнародна морська організація закликала РФ розблокувати українські порти

Продовольство для мільйонів людей не повинно бути зброєю в руках держави-агресора проти всього світу, вважають ІМО.
Міжнародна морська організація закликала РФ розблокувати українські порти
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Міжнародна морська організація закликала РФ дотримуватись міжнародних конвенцій і припинити загрози торговельному судноплавству в Чорному морі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Читайте також:

"129-а сесія Ради Міжнародної морської організації (ІМО), що зібралася в Лондоні, вітала зусилля України щодо забезпечення свободи і безпеки судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та запобігання глобальній продовольчій кризі. Рада ІМО висловила глибоке розчарування припиненням дії Зернової ініціативи та ініціативи підтвердити вимоги до Росії щодо негайного припинення військової агресії та погроз торговому судноплавству", - йдеться у повідомленні.

Рада ІМО попередила державу-агресора від будь-яких дій, що загрожують світовій продовольчій безпеці, а також постачанням в Україну продовольства, ліків та предметів першої необхідності.

"Продовольство для мільйонів людей не повинно бути зброєю в руках держави-агресора проти всього світу. Ні світ, ні Україна не мають і не залежатимуть від бажання Росії брати чи не брати участь у Зерновій ініціативі. Разом із партнерами ми шукаємо рішення, щоб продовжити агроекспорт і відновити вільне торгове судноплавство. Рада Міжнародної морської організації визнає право України на вільне торгове судноплавство. Право, яке нам гарантувало міжнародне морське право. ІМО закликала Росію також виконувати свої зобов'язання щодо морських конвенцій", - прокоментував міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. .

Раніше повідомлялося, що пшениця дорожчає після удару РФ по порту Рені.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK