Чи можливе відновлення авіасполучення в Україні: У ЗСУ дали відповідь

Наразі всі українські аеродроми є оперативними.
Чи можливе відновлення авіасполучення в Україні: У ЗСУ дали відповідь
Ілюстративне фото / depositphotos

Відновлювати авіасполучення в Україні поки що небезпечно. Про це повідомив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також:

Ігнат вважає, що під час війни робота цивільної авіації навряд чи можлива. Про таку можливість раніше говорили в авіакомпанії Ryanair.

При цьому, на його думку, домовлятися з РФ про припинення обстрілів буде неможливо, згадавши "зерновий коридор", з якого Москва вийшла одноосібно. Наразі всі аеродроми в Україні є оперативними.

"У нас війна, у нас військовий стан, і ви бачите, що долітає всюди, у будь-якій точці країни можуть з'явитися ракети, ворожі дрони. Скільки летить "Кинжал", ми всі теж знаємо. І думаю, це дійсно приємно, що навіть незважаючи на таку ситуацію є охочі прийти на український авіаційний ринок. Ми велика держава, нам потрібне авіаційне сполучення не лише з іншими країнами, а й усередині країни", - сказав представник Повітряних сил ЗСУ.

Також він нагадав про питання страхування літаків та пасажирів, особливо у країні, яка воює.

"У нас дуже велика територія, ракети летять звідусіль і різних типів, супротивник потужний, має технологічну зброю. Звичайно, дуже хочеться, щоб запрацювала авіація, але у нас перекрито повітряний простір над Україною, і гадаю, ще не скоро його відкриють", - підсумував Ігнат.

Раніше повідомлялося, що ЄС готовий експортувати українське зерно "коридорами солідарності".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK