Україна отримала грант від США понад мільярд доларів - у Мінфіні озвучили цифру

Новий грант допоможе уряду України відшкодувати пріоритетні видатки соціальної та гуманітарної сфери.
Україна отримала грант від США понад мільярд доларів - у Мінфіні озвучили цифру
Ілюстративне фото / depositphotos

Черговий грант у розмірі $1,25 млрд від США надійшов в Україну через мультидонорський цільовий фонд Світового банку. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Читайте також:

"Грант надано як частину п'ятого додаткового фінансування в рамках проекту Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні (PEACE in Ukraine). Метою проекту є часткова компенсація видатків державного бюджету, зокрема соціальних та гуманітарних, не пов'язаних зі сферою безпеки та оборони" , – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що ці кошти підуть на відшкодування видатків держбюджету: на оплату праці працівників держорганів та виплат за окремими програмами соціальної допомоги (ВПО, особам з інвалідністю, малозабезпеченим сім'ям, виплати житлово-комунальних субсидій) та іншим соціальним виплатам.

За інформацією Мінфіну, в 2023 році Україна вже отримала $8,45 млрд. грантових коштів прямої бюджетної підтримки від США. Загалом з початку повномасштабної війни до держбюджету країни надійшло $20,4 млрд грантових коштів від США.

Раніше повідомлялося, що іноземні компанії, які вирішили піти з РФ, опинилися у пастці.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK