Нацбанки України та Польщі випустять монети до Дня Незалежності: як виглядають

Українсько-польський набір складається з двох срібних пам'ятних монет, які разом утворюють символічну фігуру у формі серця.
Нацбанки України та Польщі випустять монети до Дня Незалежності: як виглядають
Національний банк України / flickr.com

Національний банк України та Національний банк Польщі випустять спільний набір із двох срібних пам'ятних монет "Дружба та братство - найбільше багатство". Він вводиться в обіг до Дня Незалежності України, 24 серпня 2023 року. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Читайте також:

Зазначається, що українсько-польський набір складається з двох срібних пам'ятних монет, які разом утворюють символічну фігуру у формі серця. Їхній номінал - 10 гривень та 10 злотих.

Загальний тираж набору - до 10 тисяч штук (по п'ять тисяч штук для кожної країни). Половину тиражу монет було виготовлено Банкнотно-монетним двором НБУ, іншу половину - Польським монетним двором (Mennica Polska S.A.).

Читайте також:

На аверсах монет зображено стрічки в кольорах стягів України та Польщі, які оздоблені гербами обох країн. У нижній частині монет – стилізовані зображення людських фігур, що символізують поточну ситуацію в обох країнах: на українській монеті – війну, її жахи та опір українського народу; на польській – допомогу, підтримку та співчуття.

На реверсах монет символічні постаті українця й поляка, які сидять за одним столом, накритим скатертиною, і діляться хлібом та вином. При з’єднанні двох монет разом, орнамент у нижній частині утворює квітку – символ надії, життя та розвитку.

Нацбанки Украины и Польши выпустят монеты ко Дню Независимости Украины
Нацбанки Украины и Польши выпустят монеты ко Дню Независимости Украины / bank.gov.ua

Читайте також:

Створив дизайн пам'ятних монет український художник Володимир Таран.

В Україні придбати набір із двох срібних пам'ятних монет можна буде з 31 серпня 2023 року в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ, а також у банків-дистриб'юторів (АТ АБ "Укргазбанк", АТ "АБ "Радабанк", АТ "Таскомбанк", АТ КБ "ПриватБанк").

Раніше ми писали, що Нацбанк присвятив нову пам'ятну монету воїнам ППО.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK