Відключення світла в Україні: чи вдасться уникнути блекауту взимку

Якщо ця зима буде без особливих морозів та обстрілів, відключень можна буде уникнути.
Відключення світла в Україні: чи вдасться уникнути блекауту взимку
Ілюстративне фото / Getty Images

На сьогодні енергосистема України приведена в достатньо нормальний стан. Без великих морозів узимку та додаткових руйнувань через ворожі обстріли аварійних відключень електроенергії вдасться уникнути. Про це розповів "Українському радіо" голова Бюро комплексного аналізу та прогнозів Сергій Дяченко.

Читайте також:

"Зараз велика кількість обладнання ремонтується, й обіцяють, що до опалювального сезону все це буде відремонтовано, тому дефіциту не повинно бути. Але буде залежати також і від суворості зими, щоб не виникало додаткового навантаження на енергосистему через низькі температури. Якщо зима буде поміркована, то в нас не повинно виникати аварійних режимів роботи та графіків постачань електроенергії", - зазначив експерт.

Читайте також:

За його словами, багато обладнання вже привели в робочий стан.

"Не вдалося повністю поновити можливості зруйнованих теплових електростанцій, там серйозні руйнування, тож не все приведено до ладу, враховуючи наші реалії та брак коштів. Але енергосистема приведена в достатньо нормальний стан, який може забезпечити нам проходження осінньо-зимового періоду. Якщо не буде додаткових руйнувань", - повідомив Дяченко.

Читайте також:

Він додав, що росіяни всіма можливими засобами намагатимуться нашкодити українцям.

Раніше ми писали, що енергетичну інфраструктуру України готують до ефективної роботи взимку. Якщо не буде нових серйозних пошкоджень через російські обстріли, відключень світла не очікується.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK