Скільки Україні коштує день війни: Резніков назвав суму

За словами Резнікова, армія сьогодні є найбільшим споживачем коштів.
Скільки Україні коштує день війни: Резніков назвав суму
Війна в Україні / Getty Images

Україна витрачає 100 мільйонів доларів за добу на війну, розв'язану РФ. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю "Укрінформу".

Читайте також:

"День війни коштує нам 100 мільйонів доларів. А тепер візьміть бюджети всіх поважних великих волонтерських фондів, подивіться, скільки вони збирають. І держава, яка витрачає 100 мільйонів доларів на добу в цілому. От просто вдумайтеся. Тому несправедливо пред'являти претензії державі - військово-політичному керівництву, усім - від місцевих керівників до парламенту, уряду, президента, що все роблять волонтери. Це не так. Насправді це роблять громадяни України - ті, хто працюють, тому що вони сплачують податки, і ці податки йдуть в бюджет, а з цього бюджету йдуть в тому числі й на армію", - сказав він.

За словами міністра, поставки від волонтерів з 24 лютого 2022 року по сьогодні - це 3%  від усього, що "потрапило на війну".

Читайте також:

Резніков підкреслив, що армія сьогодні є найбільшим споживачем коштів.

"Але ж кошти потрібні й на утримання країни в цілому: на інфраструктуру, на відновлення, на підтримку  соціально незахищених. Тому треба працювати і платити податки. Треба бізнесу бути активним і підтримувати підприємців", - додав міністр оборони.

Раніше ми писали, що Національний банк ініціював початок нової хвилі благодійної акції "Смілива гривня".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK