В Україні може зірватися опалювальний сезон: що кажуть в Асоціації міст

Кабмін звинувачують у зриві підготовки до опалювального сезону.
В Україні може зірватися опалювальний сезон: що кажуть в Асоціації міст
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Підприємства теплокомуненерго (ТКЕ) по всій Україні вимушені припиняти постачання гарячої води, підготовку до опалювального сезону та ініціювати власне банкрутство. Про це заявили в Асоціації міст України (АМУ).

Читайте також:

"Місцеве самоврядування б'є на сполох: гарячу воду відключають уже, коштів на подачу тепла немає, газу для бюджетників і населення за спеціальними цінами немає теж", - йдеться в заяві АМУ.

Зазначається, що завдяки діям уряду з 1 вересня підприємства ТКЕ відключили від режиму покладання спеціальних обов'язків (ПСО).

Читайте також:

"Гарячої води вже немає, а тепла за таких умов не буде, бо постанова уряду від 22 серпня 2023 року №896 позбавила можливості підприємства придбання природного газу за режимом ПСО для надання населенню послуг. Уряд не відшкодував 36 млрд грн із різниці в тарифах, і в підприємств немає коштів для розрахунків із газопостачальними компаніями. Уряд ініціює вилучення 4% ПДФО з доходів місцевих бюджетів, щоб муніципалітети не стримували тарифи, допомагаючи підприємствам теплопостачання", - розповіли в АМУ.

В Асоціації додали, що голови громад-членів АМУ запропонували прем'єр-міністру зустрітися та напрацювати спільні рішення для уникнення зриву опалювального сезону 2023/24 років.

Читайте також:

"Без термінових змін до постанови №896 неможливо вирішити критичні питання забезпечення надання послуг теплопостачання та гарячого водопостачання населенню, відповідно слід очікувати зриву опалювального сезону, а без збереження 4% ПДФО в бюджетах громад тарифи на тепло стрімко підвищаться або буде припинено опалення", - підкреслили в Асоціації міст.

Раніше ми писали, що мільйони українців можуть залишитися взимку без опалення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK