Чиновники продавали "посвідчення моряка": СБУ ліквідувала ще одну схему для ухилянтів

Чиновники продавали "посвідчення моряка", що дозволяло ухилянтам виїжджати за кордон.
Чиновники продавали "посвідчення моряка": СБУ ліквідувала ще одну схему для ухилянтів
На Одещині затримали чиновників, які продавали "посвідчення моряка" / ssu.gov.ua

На Одещині ліквідували ще одну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

Правоохоронці затримали двох зловмисників: співробітника Ізмаїльського морпорту, а також чиновника Дунайської кваліфікаційної комісії Держслужби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства. За гроші посадовці пропонували ухилянтам виїхати за межі України як судноводії торговельних кораблів.

"Для цього фігуранти "допомагали" своїм клієнтам "гарантовано" скласти іспит на отримання відповідної кваліфікації. Вартість таких "послуг" становила від 700 до 1,2 тис. американських доларів. Сума залежала від наявності первинних навичок у морській справі та фінансових можливостей ухилянта" , - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Так корумповані посадовці "заробили" майже 2 млн у гривневому еквіваленті.

Співробітники СБУ затримали обох фігурантів "на гарячому" під час передачі неправомірної вигоди. На підставі отриманих доказів затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Наразі вони під вартою. Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що у Львівській, Черкаській та Сумській областях викрили нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK