У Чорнобильській зоні відчуження планують побудувати вітрову електростанцію

Україна та Німеччина хочуть побудувати вітрову електростанцію в зоні відчуження.
У Чорнобильській зоні відчуження планують побудувати вітрову електростанцію
Прип'ять / Getty Images

У Чорнобильській зоні відчуження мають намір звести вітровий парк, який зможе забезпечити світлом майже тисячу домогосподарств. Про це повідомили в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

Читайте також:

Так, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Німецька міжнародна компанія NOTUS ENERGY,  Національна енергетична компанія "Укренерго", а також Державне агентство України з управління зоною відчуження підписали меморандум про співпрацю над проєктом будівництва такої електростанції. 

"Таке використання території зони відчуження принесе інвестиції та нові робочі місця. А це внесок в енергонезалежність України, розвиток зелених технологій та прибутки для держави", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що реалізація проєкту дозволить: 

  • підвищити виробництво електроенергії в енергодефіцитному регіоні;
  • оптимально використати занедбану територію; 
  • відновити  мережеву інфраструктуру.

Читайте також:

Німецька компанія NOTUS ENERGY уже завершила попередній план оцінки та генеральний план проєкту. Наступний етап - вітровимірювальне дослідження, техніко-економічне обґрунтування електричної мережі, екологічне дослідження та процес відведення землі. 

Раніше ми писали, що ціна будівництва нової гідроелектростанції після підриву росіянами Каховської ГЕС може становити близько 1 млрд доларів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK