Киянам пояснили, як стягуватиметься оплата за проїзд у громадському транспорті

Усі правила й можливості оплати проїзду лишаються, як і були.
Киянам пояснили, як стягуватиметься оплата за проїзд у громадському транспорті
Ілюстративне фото / Getty Images

Правила та можливості оплати проїзду в громадському транспорті Києва залишаються такими, як раніше. Змінюється лише час списання коштів із банківської картки за проїзд, а саме після кожної другої поїздки. Про це повідомили в КМДА.

Читайте також:

"Усі правила і можливості оплати проїзду лишаються, як і були. Єдина зміна - час, коли ви побачите зняття коштів із картки. Задля економії система буде чекати, поки пасажир здійснить другу поїздку, щоб списати плату одразу за дві. Або ж спише кошти ввечері. Адже з кожної транзакції при сплаті банківською карткою береться фіксована комісія. Якщо ж кошти знімаються за 2 поїздки одразу (після другої), це оптимізує оплати за ці транзакції", - пояснили в КМДА.

Фахівці наголошують, що зміни в списанні платежів ніяк не вплинуть на перевірку оплати проїзду.

Читайте також:

Як розповіли в Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій, кошти будуть списуватися після кожної другої поїздки. Тобто:

  • 1 поїздка - система не знімає кошти;
  • друга поїздка - система знімає гроші за першу й другу;
  • третя поїздка - система не знімає кошти;
  • четверта - система знімає гроші за третю й четверту;
  • і так далі.

Якщо пасажир не здійснить парну поїздку до вечора, списання за непарну відбудеться після 21:07. Якщо друга поїздка відбувається після 22:00, система протягом наступного дня буде чекати на ще одну поїздку, щоб списати кошти за дві одразу. І якщо не дочекається, спише гроші знову після 21:00.

Читайте також:

Зазначається, що в метро зміни поки що торкнуться лише одного турнікета на станції "Площа Українських Героїв" (колишня "Льва Толстого"). Згодом до цієї системи приєднається більше турнікетів. А поки більшість із них буде списувати кошти після кожної поїздки, як і раніше.

Раніше ми писали, що з 4 жовтня оплата за проїзд із банківських карток у всьому громадському транспорті Києва буде стягуватися не за кожну поїздку окремо, а за кожні 2 поїздки разом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK