Швейцарія розробила план повернення українських біженців додому: що передбачає

У Швейцарії заохочуватимуть добровільний від'їзд українців додому.
Швейцарія розробила план повернення українських біженців додому: що передбачає
Ілюстративне фото / Getty Images

Уряд Швейцарії оприлюднив докладнішу інформацію про свої плани щодо повернення українських біженців на Батьківщину. Про це йдеться на сайті swissinfo.ch.

Читайте також:

Державний секретаріат із міграції (SEM) у співпраці з кантональною владою розробив концепцію можливого повернення додому українських біженців. Плани чиновників виходять із того, що міграційний "захисний" статус S може бути деактивований у 2024 або в 2025 році.

За прогнозами влади Швейцарії, до цього моменту повернутися додому зможуть близько 70 тисяч українців, 80% з них добровільно. Переважно це жінки та діти.

Читайте також:

При цьому 20% (14 000 чоловік), що залишилися, найімовірніше, залишаться в Швейцарії після закінчення терміну дії статусу S і наданого їм для виїзду часу. Очікується, що цей показник варіюватиметься залежно від тривалості війни й від ступеня збитків, завданих Україні.

Зазначається, що після 5 років безперервного перебування в країні біженці мають право отримати швейцарський дозвіл категорії "B", дійсний протягом одного року й відновлюваний щорічно.

"Таким чином влада Швейцарії робить висновок про те, що необхідно буде зробити все можливе для ефективного заохочення добровільного від'їзду українців та українок на батьківщину", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Чиновники пропонують встановити термін, відведений на від'їзд, у діапазоні від 6 до 9 місяців. Також розглядається питання про початкову фінансову допомогу. Виплати можуть коливатися від 1000 до 4000 швейцарських франків (1090 і 4355 дол. США) на людину залежно від етапів від'їзду.

Раніше ми писали, що українці, які знайшли тимчасовий притулок у Швейцарії й хочуть повернутися додому, можуть отримати кошти на дорогу в Україну. Уряд виділить близько 500 швейцарських франків (близько 500 євро) на дорослого та 250 франків на дитину.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK