Попереду складна зима: чи зможе Україна пройти опалювальний сезон

Для проходження зимових піків зарезервована можливість імпорту електроенергії з Євросоюзу потужністю 1,2 ГВт.
Попереду складна зима: чи зможе Україна пройти опалювальний сезон
Ілюстративне фото / Getty Images

Україна готова до нового опалювального сезону. Однак РФ продовжить атакувати українську енергосистему. Про це заявив заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, передає пресслужба Верховної Ради.

Читайте також:

За словами нардепа, метою ворога є як об'єкти генерації, так і передачі електроенергії. Спрогнозувати масштаб майбутніх атак на енергосистему складно, але всі ключові об'єкти перебувають під захистом ППО.

"Після минулої зими було зруйновано та пошкоджено близько половини об'єктів генерації електроенергії. Зараз завдяки міжнародній допомозі з них відновлено не 100%, але достатньо, щоб пройти зимові піки", - зазначив Кисилевський.

Читайте також:

Він розповів, що для проходження зимових піків зарезервована можливість імпорту електроенергії з Євросоюзу потужністю 1,2 ГВт. Практично це дорівнює потужності однієї атомної електростанції. Усі інженерні служби пройшли стрес-тести на випадок виходу з ладу значних потужностей.

Водночас теплові електростанції мають на складах понад 1 млн тонн вугілля. Усі теплові електростанції обладнані потужними генераторами, які дають можливість "піднімати" енергоблоки з нуля після повної зупинки.

Читайте також:

При цьому запас газу на зимовий період становить 16 млрд кубометрів, чого цілком достатньо для проходження опалювального сезону.

"А поки держава робить свою роботу, кожна сім'я також має потурбуватися про себе перед складною зимою. Утеплення осель, генератори й павербанки - усі ми за досвідом минулої воєнної зими пам'ятаємо, як це важливо", - додав Кисилевський.

Раніше ми писали, що українцям рекомендують підготуватися до можливих відключень електроенергії через ракетні атаки РФ. Громадяни можуть утеплити будинки, перевірити справність генераторів, зробити запаси води.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK