Мобілізація в Україні: у Раді не бачать підстав для радикальних змін законодавства

Підстав для будь-яких радикальних змін законодавства щодо мобілізації немає.
Мобілізація в Україні: у Раді не бачать підстав для радикальних змін законодавства
Ілюстративне фото / facebook.com/GeneralStaff.ua

Нині немає підстав для кардинальних законодавчих змін щодо мобілізації в Україні. Про це заявив член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає "Укрінформ".

Читайте також:

"З точки зору діяльності Верховної Ради України, з точки зору законодавчого підґрунтя підстав для якихось радикальних змін законодавства щодо мобілізації немає", - повідомив нардеп.

За його словами, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки є фактично складовою ВСУ. Ними керують офіцери, які мають підпорядкованість по вертикалі аж до Головнокомандувача ЗСУ.

"Тому, якщо керівники сектору безпеки й оборони вважатимуть, що є якісь підстави для збільшення кількісних чи якісних показників мобілізованих громадян України, то вони на сьогодні мають всі можливості для того, щоб це зробити в рамках чинного законодавства", - пояснив Веніславський.

Читайте також:

Він додав, що комітет постійно працює в плані удосконалення законодавства у сфері мобілізації й загалом удосконалення діяльності сектору безпеки та оборони.

Раніше ми писали, що в Україні можуть продовжити дію воєнного стану та загальної мобілізації. Найближчими днями президент Володимир Зеленський внесе до парламенту відповідні закони.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK