Деолігархізація в Україні: АТ "Закарпатгаз" перейшло в управління держави

Відтепер держава розподілятиме газ для 278 тис. приватних помешкань та понад 4 тис. юридичних споживачів у Закарпатській області.
Деолігархізація в Україні: АТ "Закарпатгаз" перейшло в управління держави
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" перейшло під контроль держави й буде працювати в складі НАК "Нафтогаз України". Про це повідомили в Міністерстві енергетики.

Читайте також:

"Це 19-те газорозподільне підприємство, яке перейшло в управління держави менш ніж за рік", - йдеться в повідомленні.

У Міненерго зазначили, що повернення газорозподільної інфраструктури під контроль держави є частиною реалізації реформи з деолігархізації України, розпочатої Президентом Володимиром Зеленським. 

"Повернення державі контролю над газорозподільними мережами - питання національної безпеки. Держава має забезпечити громадянам безперебійне газопостачання, особливо під час війни, коли виклики посилюються. До того ж процес повернення мереж в управління держави дає старт розв'язанню проблем, що виникли після приватизації облгазів, яка відбулася понад 10 років тому", - пояснив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також:

У відомстві додали, що тепер держава розподілятиме газ для 278 тис. приватних помешкань та понад 4 тис. юридичних споживачів у Закарпатській області. 

Нагадаємо, оскільки АТ "Івано-Франківськгаз", АТ "Хмельницькгаз" та АТ "Миколаївгаз" перейшли до "Групи Нафтогаз", з 15 серпня клієнти цих компаній обслуговуватимуться через сервіси ГК "Нафтогаз України".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK