Українці в Німеччині: тимчасовий захист для біженців продовжили

Скільки ще українці можуть перебувати в Німеччині.
Українці в Німеччині: тимчасовий захист для біженців продовжили
Ілюстративне фото / Getty Images

Уряд Німеччини продовжив тимчасовий захист для біженців з України. Дозволи на проживання діятимуть до 4 березня 2025 року. Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ Німеччини.

Читайте також:

Зазначається, що підставою для подальшого продовження тимчасового захисту є рішення країн-членів ЄС, ухвалене наприкінці вересня 2023 року.

При цьому українським біженцям не потрібно подавати заяву на продовження свого статусу проживання, також не потрібні жодні зустрічі з імміграційною владою.

"Будь-хто, кому довелося тікати від війни, як і раніше, буде з нами в безпеці й матиме доступ до освіти та ринку праці. Ми продовжили строк статусу захисту біженців з України... Ми продовжуватимемо захищати життя багатьох людей з України, доки триває ця жахлива війна. Ми продовжуємо тісно співпрацювати з Україною", - заявила федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер.

Читайте також:

За даними міністерства, зараз у Німеччині проживає близько 1,1 млн осіб, які в'їхали в країну з 24 лютого 2022 року у зв'язку з агресією РФ проти України.

Раніше ми писали, що уряд Швейцарії продовжив тимчасовий статус захисту для українських біженців, які прибули до країни через повномасштабне вторгнення Росії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK