Герус: Компанія “КЕП” (Група ДТЕК) тільки за листопад збільшила свій борг на 446 млн грн

Герус: Компанія “КЕП” (Група ДТЕК) тільки за листопад збільшила свій борг на 446 млн грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Компанія “Київські енергетичні послуги” (YASNO), Група ДТЕК, тільки за листопад 2023 року наростила свій борг перед НЕК “Укренерго” за передачу електроенергії на 446 млн грн.

Такі цифри під час засідання Комітету ВР України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, що відбулося 12 грудня 2023 року, озвучив Голова Комітету Андрій Герус.

Попри позитивну динаміку з погашення боргів інших учасників на енергоринку, листопад виявив антилідерів з їх нарощування. Так, “чемпіоном” серед постачальників, які збільшили борги за передачу електричної енергії, стала компанія “Київські енергетичні послуги” (“КЕП”). Лише за один місяць її борг зріс з 695 млн до 1,1 млрд грн. 

Що завадило YASNO продовжити погашення боргів, а не нарощувати їх такими шаленими темпами – лишилось для Голови Комітету незрозумілим. Відмовки представника компанії про попередні періоди Андрія Геруса не переконали. Факт є фактом: в абсолютному вимірі борги збільшилися, у листопаді ТОВ “КЕП” з державою розраховувалося “від’ємно”.

Може скластися враження, що така притримка грошей на власному рахунку для YASNO мала свій сенс – саме у цей період компанія вийшла до споживачів з тарифними пропозиціями, значно нижчими за ринкові, при цьому маючи фінансову “подушку” про запас…

Своє чергою в прес-службі ДТЕК заявили, що постачальник електроенергії «Київські енергетичні послуги» здійснив оплату за послуги з передачі електроенергії НЕК «Укренерго» за період вересень-листопад 2023 року у повному обсязі.

«За результатами трьох місяців сплачено 1,069 млрд грн при нарахуваннях 1,050 млрд грн», - йдеться у повідомленні компанії.

У ДТЕК також додали, що ТОВ «Київські енергетичні послуги» «сумлінно підтримує платіжну дисципліну у випадку повного виконання Гарантованим покупцем обов’язків з ПСО, навіть попри те, що клієнти мають значну заборгованість за спожиту електроенергію».



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK