За день відгулу брав по 4 тис грн: на Одещині судитимуть посадовця військової частини

За день відгулу посадовець брав зі своїх військових по 4 тис. гривень, а в разі відмови давати гроші погрожував проблемами з проходженням служби та навіть фізичною розправою.
За день відгулу брав по 4 тис грн: на Одещині судитимуть посадовця військової частини
На Одещині судитимуть посадовця військової частини / dbr.gov.ua

Співробітники ДБР завершили досудове розслідування стосовно командира взводу однієї з військових частин на Одещині, який вимагав із бійців плату за можливість взяти відгул. Обвинувальний вирок направлено до суду. Про це повідомили в ДБР.

Читайте також:

За інформацією відомства, за день відгулу посадовець брав зі своїх військових по 4 тис. гривень, а в разі відмови давати гроші погрожував підлеглим проблемами з проходженням служби та навіть фізичною розправою.

Наразі працівники ДБР задокументували 10 фактів одержання посадовцем хабарів. Крім того, встановлені факти застосування сили та побиття бійців.

Читайте також:

Військовослужбовець обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди, застосуванні насильства до підлеглого (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Раніше ми писали, що Служба внутрішнього аудиту Міноборони у співпраці з правоохоронними органами провела перевірку однієї з військових частин у Чернігівській області. Було встановлено порушення, що спричинили збитки державі на суму 38,8 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK