"Усе має бути конфісковане та працювати на захист від терору": Зеленський про заморожені активи РФ

Зеленський упевнений, що конфісковані російські активи мають працювати на захист від терору.
"Усе має бути конфісковане та працювати на захист від терору": Зеленський про заморожені активи РФ
Президент України Володимир Зеленський / president.gov.ua

Усі заморожені російські активи мають бути конфісковані та працювати на захист від терору. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 7 лютого.

Читайте також:

За його словами, у 2024 році планується не лише максимально посилити повітряний щит і далекобійні можливості України, але й завдати Росії максимальних системних втрат. 

"Зокрема, це стосується заморожених російських активів - і держави-терориста, і осіб, які з нею пов'язані. Усе має бути конфісковане та працювати на захист від терору. Це справедливо - відповідати терористу. Справедливо знищувати терористів. І справедливо змусити державу-терориста платити за те, що вона робить. І ми максимально енергійно працюємо з нашими партнерами, щоб рішення щодо російських активів було якнайшвидше", - розповів Зеленський.

Він також повідомив, що провів зустріч із головою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем та обговорив питання конфіскації російських активів.

Читайте також:

"Ппотрібне уніфіковане та сильне рішення. Таке рішення, яке доводе нашу спільну повагу до міжнародного права та повну зневагу до держави-терориста", - додав президент.

Раніше ми писали, що 30 січня до державного бюджету України надійшли понад 32 млн гривень, конфісковані в підсанкційних осіб. Кошти будуть спрямовані на відновлення інфраструктури.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK