НБУ вивчає питання обмеження карткових переказів та внесення готівки через термінали

Нацбанк готує обмеження для переказів із картки на картку.
НБУ вивчає питання обмеження карткових переказів та внесення готівки через термінали
Катерина Рожкова / facebook.com/NationalBankOfUkraine

Національний банк України розробляє проєкт рішення щодо обмеження карткових переказів, а також запровадження граничних лімітів переказу готівки через термінали самообслуговування. Про це повідомила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова під час конференції "Фінанси для бізнесу під час війни".

Читайте також:

"З точки зору запровадження додаткових обмежень на операції фізичних осіб, обмежень щодо розпорядження власними коштами це дуже сенситивна тема. Ми це питання опрацьовуємо з усіх точок зору", - сказала вона.

Водночас Рожкова уникла конкретики щодо змін, які можуть бути запроваджені.

Читайте також:

За її словами, це не стосується всієї країни, але при цьому зачіпає велику частину бізнесу, який продовжує використовувати "найрізноманітніші механізми ухилення, зменшення оподаткування та інше".

"Ми наразі опрацьовуємо це питання і далі вже радитимемось із нашими колегами з профільного комітету, як краще нам це зробити, щоб, з одного боку, не обмежити нормальний бізнес, нормальних людей, а з іншого - усе-таки зменшити можливості маніпуляцій та обходу закону", - додала заступниця голови НБУ.

Раніше ми писали, що Національний банк України актуалізував ряд валютних обмежень із метою приведення їх у відповідність до чинного законодавства. Зокрема, надається тимчасова можливість безготівкового продажу (обміну) коштів клієнтів банків у російських/білоруських рублях.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK