Цифра шокує: названо суму збитків, завданих інфраструктурі України через війну

На першому місці за сумою збитків залишається житловий фонд.
Цифра шокує: названо суму збитків, завданих інфраструктурі України через війну
На першому місці за сумою збитків залишається житловий фонд / t.me/dsns_telegram

Станом на січень 2024 року сума прямих збитків, нанесених інфраструктурі України під час повномасштабної війни, сягнула майже $155 млрд. Такі дані чергового дослідження "Росія заплатить" оприлюднила Київська школа економіки (KSE).

Читайте також:

"Ця оцінка враховує також збитки, завдані Україні через підрив країною-агресором Каховської ГЕС 6 червня 2023 року", - йдеться в повідомленні.

На першому місці за сумою збитків залишається житловий фонд. Унаслідок бойових дій та регулярних обстрілів щодня збільшується кількість пошкоджених та зруйнованих житлових будинків: станом на січень 2024 року таких понад 250 тисяч будівель. З них 222 тис. приватних будинків, понад 27 тис. багатоквартирних та 526 гуртожитків. Прямі збитки від руйнувань цих об'єктів оцінюються в $58,9 млрд. Порівняно зі звітом на кінець 2023 року ця сума збільшилася на $4,8 млрд.

Серед областей, де зафіксовано найбільше зруйнованих житлових будівель, Донецька, Київська, Луганська, Харківська, Чернігівська та Херсонська. 

Читайте також:

Завдані інфраструктурі збитки на початок 2024 року сягають $36,8 млрд, втрати промисловості та підприємства - уже на рівні $13,1 млрд. За останніми даними, зруйновано або пошкоджено 78 малих, середніх та великих приватних підприємств, а також 348 держпідприємств. 

Через бойові дії продовжує зростати сума прямих збитків від зруйнованої інфраструктури енергетичної галузі - до $9 млрд, агропромислового комплексу - $8,7 млрд. Крім того, станом на початок цього року зросли збитки сфер ЖКГ - $4,5 млрд, охорони здоров'я - ще на $1,4 млрд до $3,1 млрд.

kse.ua

Раніше ми писали, що 30 січня до державного бюджету України надійшли понад 32 млн гривень, конфісковані в підсанкційних осіб. Кошти будуть спрямовані на відновлення інфраструктури.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK