Допомагав уникнути мобілізації: в ексочільника ВЛК Чернігівщини вилучили майже 1 млн дол

СБУ затримала ексочільника ВЛК Чернігівщини та вилучила в нього майже 1 млн доларів.
Допомагав уникнути мобілізації: в ексочільника ВЛК Чернігівщини вилучили майже 1 млн дол
В ексочільника ВЛК Чернігівщини вилучили майже 1 млн доларів / ssu.gov.ua

У Чернігові ліквідували масштабну схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. В обласному центрі затримано колишнього голову місцевої військово-лікарської комісії., у нього знайшли майже 1 млн доларів. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

"За гроші експосадовець обіцяв військовозобов'язаним зняття з військового обліку на підставі фіктивних довідок щодо непридатності до служби за станом здоров'я. У подальшому ухилянти використовували ці документи для незаконного виїзду за межі України", - йдеться в повідомленні.

Для реалізації оборудки фігурант діяв спільно з декількома чинними посадовцями обласних ВЛК та медичних установ.

Читайте також:

Співробітники СБУ задокументували злочини колишнього чиновника й затримали його у власному помешканні після одержання ним нового хабаря.

Під час обшуків у затриманого виявлено майже 1 млн доларів США, а також понад 22 тис. євро. Крім того, вилучено документацію на декілька квартир і земельних ділянок, на які СБУ вже ініціювала накладення арешту.

Йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Затриманий перебуває під вартою без права внесення застави.

Читайте також:

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Служба безпеки заблокувала ще п'ять схем ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримано організаторів оборудок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK