В Україні знизилися ставки за депозитами

Які банки і на скільки скоротили прибутковість вкладів.
В Україні знизилися ставки за депозитами
Dmytro Demidko / unsplash.com

За минулий тиждень 6 великих банків зменшували прибутковість гривневих вкладів, лише один підвищив ставки. 3 банки змінювали ставки в доларі та євро. Про це пише «Мінфін» у своєму свіжому огляді.

Зокрема, А-Банк додав по 0,5 в.п. до ставок за всіма терміновими вкладами у гривні. Найвищу ставку банк пропонує на рік (15,85% річних), найменшу – на 3 місяці. (15% річних).

Серед тих, хто найменше знижував ставки, — банк Південний. Банк зменшив прибутковість вкладів лише на 0,25 в.п. - До 14,25% річних на 3 міс. і до 14,75% річних – на півроку.

Ще два банки також трохи знижували ставки. Зокрема, по 0,5 в.п. відняли від прибутковості всіх гривневих вкладів Укрексімбанк та Радабанк.

Так, ставки на 3 та 6 міс. в Укрексімбанку після змін становлять 14,25% річних на 9 та 12 міс. - на 0,25 в.п. менше. А в Радабанку такі ж ставки на 9 та 12 міс., але прибутковість вкладів строком на 3 міс. та півроку вище - 17,5% та 16% річних відповідно.

Кредит Дніпро Банк знизив ставку за гривневими депозитами на півроку на 0,5 в.п. - До 15,5% річних, порівнявши її зі ставкою на 3 міс. А прибутковість вкладів на рік зменшилася одразу на 1 в.п. - До 13,5% річних.

Читайте також:

Прокредит Банк зменшив ставки за всіма терміновими вкладами у гривні на 1 в.п., і більше продовжує платити за короткими вкладами – на 3 та 6 міс. Їхня прибутковість в даний час становить 15% річних. За річні вклади банк сплачує 14% річних. У той же час банк збільшив ставки за вкладами у валюті. Зокрема, у доларі додав 0,5 в.п. до внесків на 3 міс. та 0,25 в.п. — до вкладів на півроку, довівши дохідність за цими вкладами до 2% річних. У євро банк збільшив ставки лише за найкоротшими вкладами: на 0,25 в.п. більшою стала ставка за вкладами на 3 міс. (До 1% річних).

Найбільше знизив ставки за гривневими вкладами Райффайзен Банк. Ставки за всіма вкладами банк порізав одразу на 2 в.п. Прибутковість впала до 10% річних за вкладами на півроку та рік, і до 9% річних – на 3 міс.

Раніше ми писали , що вкладникам банку "Земельний Капітал" припинили виплати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK