НБУ вводить в обіг нову монету 5 гривень: що відомо

В Україні з'явилася нова пам'ятна монета, присвячена відродженню дикої природи на території Чорнобильського заповідника.
НБУ вводить в обіг нову монету 5 гривень: що відомо
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У п'ятницю, у 38-му річницю Чорнобильської катастрофи, Національний банк України вводить в обіг пам'ятну монету "Чорнобиль. Відродження. Лелека чорний". Це четверта монета із серії, присвяченої відродженню дикої природи на території Чорнобильського заповідника, повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

Номінал пам'ятної монети - 5 грн. Вона виготовлена з нейзильберу. 

Тираж - 40 000 шт. (зокрема 20 000 шт. у сувенірному пакуванні).

Як виглядає монета

Читайте також:

На реверсі монети на тлі пейзажу зображено лелеку чорного, над яким угорі пташенята в гнізді.

На аверсі в центрі розміщено символічне колесо життя, що знаменує відродження природи: стилізований міжнародний знак "Радіаційна загроза", оповитий листям, навколо якого тварини, популяції яких розвиваються у 30-кілометровій зоні відчуження, зокрема лелеки чорного, коня Пржевальського, рисі, зубра, лося та бурого ведмедя.

t.me/nbu_ua

Читайте також:

Придбати монету можна буде вже з 26 квітня з 10:00 в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Крім того, монети поступово реалізовуватимуться й банками-дистриб'юторами (Укргазбанк, Радабанк, Таскомбанк, ПриватБанк) у міру їх відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ.

Раніше ми писали, що 13 квітня Національний банк України презентував першу пам'ятну монету "Українська бавовна. Нептун" із серії "Збройні сили України", присвячену українській зброї та її творцям.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK